Informatieve dag BOG op scholen

Vrijdag hield het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) met Wereld Voedselveiligheidsdag in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) een informatieve dag voor de jongeren op diverse scholen.

Het thema van Wereld Voedselveiligheidsdag voor het jaar 2019 was: ‘Food safety, everyone’s Bussiness.’

Volgens Roshnie Sewradj, beleidsmedewerker Keuringsdienst van Voedingsmiddelen en Waren, wordt met deze voorlichting beoogd om de bewustwording van voedselveiligheid in de eetgelagen binnen de gemeenschap te verhogen. De boodschap die de jongeren meekrijgen is, ‘Het belang en het toepassen van voedselveiligheid’.

Tijdens de voorlichtingssessies werd daarom extra aandacht geschonken aan de noodzaak van persoonlijke-, hand- en omgevingshygiëne. Ook werd door een presentatie en filmpjes de nadruk gelegd op de verschillende typen contaminatie en besmettingen.

De scholen zijn geselecteerd op basis van het feit dat voedingsbereiding een curriculumonderdeel is van de opleiding.

Tot en met 18 juni zullen er zes scholen worden aangedaan, te weten: Stg. Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (S.H.T.T.C.) welke ook een koksopleiding aanbiedt, de Openbare Nijverheidsschool, de A. L. Waaldijkschool en de LBGO-scholen: Theodoor Judasschool, Nieuwe Domineestraat en L. A. Simonsschool.

Overige berichten