fbpx
Informatiesessie Biza over e-Visa en e-Toeristenkaartaanvraag

GFC NIEUWS- Het ministerie van Buitenlandse Zaken (Biza) heeft in samenwerking met het bedrijf Visa Facilitating Service (VFS) Global een informatiesessie georganiseerd voor de leden van Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), vertegenwoordigers van de Immigratiedienst, Vreemdelingen Zaken, het onderdirectoraat Arbeidsmarkt en de media over het online aanvragen van e-Visa en e-Toeristenkaart.

Met de implementatie van de weblink voor de aanvraag en afhandeling van E-Visa en E- Toeristenkaart in april 2019, is verdere invulling gegeven aan de versoepeling van het personenverkeer van en naar het Surinaams grondgebied.

Tevens is deze versoepelde en klantvriendelijke wijze van Visum- en Toeristenkaart aanvraag ook bedoeld om de toeristenstroom naar Suriname te bevorderen.

Iedereen, waar ook ter wereld, heeft de mogelijkheid een Visum of Toeristenkaart aanvraag in te dienen via deze weblink.

De Informatiesessie is georganiseerd als onderdeel van een promotiecampagne van deze onlineapplicatie. De publieke opinie inzake het gebruik van deze onlineapplicatie wordt meegenomen ter verbetering van deze dienstverlening.

Luziano Truideman, directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, heeft aangegeven dat er samen moet worden gekeken naar hoe de dienstverlening te verbeteren en het personenverkeer naar Suriname te bevorderen, om daaruit inkomsten te generen voor het land.

De verschillende stappen voor het aanvragen van een e-Visum en e-Toeristenkaart zijn uitgelegd aan de aanwezigen door de manager van VFS global in Suriname, Christel Doelatip, tezamen met Ashely Djotaroen.

Voorts zijn de vertegenwoordigers van VFS en de Directeur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken ingegaan op de verschillende vragen gesteld door de aanwezigen.

Ten overvloede geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat ingaande 18 oktober, visa en toeristenkaarten alleen online te verkrijgen zullen zijn op de volgende website: https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…