fbpx

Informatiesessie Biza over e-Visa en e-Toeristenkaartaanvraag

GFC NIEUWS- Het ministerie van Buitenlandse Zaken (Biza) heeft in samenwerking met het bedrijf Visa Facilitating Service (VFS) Global een informatiesessie georganiseerd voor de leden van Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), vertegenwoordigers van de Immigratiedienst, Vreemdelingen Zaken, het onderdirectoraat Arbeidsmarkt en de media over het online aanvragen van e-Visa en e-Toeristenkaart.

Met de implementatie van de weblink voor de aanvraag en afhandeling van E-Visa en E- Toeristenkaart in april 2019, is verdere invulling gegeven aan de versoepeling van het personenverkeer van en naar het Surinaams grondgebied.

Tevens is deze versoepelde en klantvriendelijke wijze van Visum- en Toeristenkaart aanvraag ook bedoeld om de toeristenstroom naar Suriname te bevorderen.

Iedereen, waar ook ter wereld, heeft de mogelijkheid een Visum of Toeristenkaart aanvraag in te dienen via deze weblink.

De Informatiesessie is georganiseerd als onderdeel van een promotiecampagne van deze onlineapplicatie. De publieke opinie inzake het gebruik van deze onlineapplicatie wordt meegenomen ter verbetering van deze dienstverlening.

BEKIJK OOK
22-jarige vrouw laat leven in het verkeer

Luziano Truideman, directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, heeft aangegeven dat er samen moet worden gekeken naar hoe de dienstverlening te verbeteren en het personenverkeer naar Suriname te bevorderen, om daaruit inkomsten te generen voor het land.

De verschillende stappen voor het aanvragen van een e-Visum en e-Toeristenkaart zijn uitgelegd aan de aanwezigen door de manager van VFS global in Suriname, Christel Doelatip, tezamen met Ashely Djotaroen.

Voorts zijn de vertegenwoordigers van VFS en de Directeur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken ingegaan op de verschillende vragen gesteld door de aanwezigen.

Ten overvloede geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat ingaande 18 oktober, visa en toeristenkaarten alleen online te verkrijgen zullen zijn op de volgende website: https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/