Informatiebijeenkomst over industriële verwerking podosiri en cassave

De Surinaamse Ontwikkeling van de Industriële Landbouw(SOIL) organiseert samen met de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) op dinsdag 28 juni een informatiebijeenkomst over cassave en podosiri.
SOIL Masonkondre zet zich in om middels Agri-Business gebieden in Suriname op een duurzame manier te ontwikkelen.

SOIL Masonkondre is een stichting die in het ressort Patamacca in het district Marowijne een modelboerderij opzet om de lokale boeren te helpen op industriële wijze te produceren. Door de keuze voor industriële landbouw op kleine schaal zal het gebied zich verder kunnen ontwikkelen in plaats van achteruit te gaan.

Zij werkt graag met individuen of organisaties die willen helpen om onze doelstellingen te realiseren.

Onderzoek podosiri SOIL

Podosiri, internationaal bekend als acai, is rijk aan vitaminen en antioxidanten en wordt vanwege zijn voedzaamheid gerekend tot superfood en is daardoor zeer gewild als ‘healthy food’. Voor Suriname zou het een belangrijk exportproduct kunnen worden in de toekomst, maar daarvoor zou het aan de HACCP-normen moeten voldoen.

De kwaliteit van het productieproces zou verbeterd moeten worden alsook de verpakking en de productinformatie.
Kaeley Timmermans, student voedingsmiddelentechnologie aan HAS Den Bosch, loopt op dit moment stage voor SOIL in Paramaribo om de kwaliteit van het productieproces, het basisproduct en de verpakking te helpen verbeteren.

Ze wordt daarbij begeleid door SOIL, Celos en de Adek. Het is ook de bedoeling dat ze podosiri met verschillende producten test om eventueel daaruit nieuwe producten te maken.

Cassave

Vorig jaar is Marijn Dhaenens, een student voedingsmiddelentechnologie uit België, gestart met de ontwikkeling van brood uit cassavemeel, Cassavebrood 2.0. Het is de bedoeling dat SOIL in samenwerking met een bakkerij in Suriname het product op de markt brengt. Ook hier wordt er samengewerkt met de AdeK en PTC.(GFC)

Overige berichten