fbpx

Indrukwekkende parade, motor- en bromfietsshow ij herdenking Srefidensi in Moengo

GFC NIEUWS- Het Nationaal Leger heeft zich ten volle ingezet om de voertuigen helemaal in Moengo te krijgen ter gelegenheid van de viering van 44 jaar staatkundige Onafhankelijkheid.

Nog vers in het geheugen ligt het incident vorige week met een cascavel, waardoor de legerleiding alle voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen heeft getroffen om de veiligheid te garanderen.

Voor de parade zijn er net als voor het defilé dagen van oefeningen geweest om het geheel van vandaag vlot en succesvol te doen verlopen.

President Desiré Bouterse werd als opperbevelhebber welkom geheten en begaf zich naar het erepodium waar hij op zijn beurt zijn gasten welkom heette.

Hierna volgde het moment van inspectie van de verschillende troepen die al rijdend geschiedde. De president ging gekleed in militair tenue.

BEKIJK OOK
20-jarige jongeman aangehouden in reçu-fraudezaak Financiën en CBvS

In Moengo is er behoorlijk wat volk uit stad en district op de been om dit gebeuren mee te maken.

Toen de president het erepodium verliet, kwam er als verrassing plots een aantal motorfietsers opduiken. De ronkende motoren gaven het geheel een extra cachet.

Er werd een stijlvolle show gegeven door de motorrijders, waartussen ook enkele vrouwen zich bevinden.

De motorrijders werden gevolgd door een groep Zündapp-rijders. De bekende bromfietsen van weleer, waarvan er nog maar weinigen rondrijden in Suriname, zagen er, zoals steeds weer, glimmend uit.

De president zal in Moengo ook enkele burgers decoreren.