fbpx
Indonesisch meisje komt uur na haar dood opnieuw tot leven en overlijdt een uur daarna weer

GFC NIEUWS- De artsen van het Probolinggo ziekenhuis in oost Java, Indonesië, hadden de 12-jarige Siti Masfufah Wardah op 18 augustus al dood verklaard toen zij een uur daarna opnieuw tot leven kwam, terwijl haar ouders bezin waren haar lichaam te balsemen voor de begrafenis.

Het meisje werd volgens de ouders plotseling warm, deed haar ogen open en had ze een lichte polsslag. De artsen werden met geïnformeerd en die gingen met spoed naar de woning.

De dokters dachten dat ze met een mirakel te maken hadden, maar moesten het meisje een tweede keer voor dood verklaren een uur later.

volgens de artsen leed het meisje waarschijnlijk aan het Lazarus Syndroom leed. Dat syndroom werd naar het Bijbelverhaal genoemd waar Jezus Lazarus opnieuw tot leven brengt. Het betekent dat iemand die dood verklaard wordt, plots weer tot leven komt doordat de bloedsomloop toch weer op gang komt na een mislukte reanimatie.

In de hele wereld zijn slecht 38 gevallen van het Lazarus Syndroom gekend.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…