Indofair een begrip binnen de samenleving

De beurs wordt georganiseerd met als doel de promotie van Indonesische producten, diensten, gastronomie en cultuur, alsook de versterking van de handelsrelatie tussen Indonesië en Suriname.

Deze handelsbeurs is inmiddels een begrip geworden in de Surinaamse samenleving en derhalve niet meer weg te denken. Jaarlijks komen van heinde en verre bezoekers het terrein van Sana Budaya af om deelgenoot te zijn van alle activiteiten die plaats vinden tijdens de Indofair: naast culturele optredens en culinaire trekkers, ook bezienswaardigheden en producten die Surinaamse en Indonesische ondernemers tentoonstellen en ten verkoop aanbieden.

De 15de editie belooft een bijzondere te worden, vanwege het bezoek van een delegatie uit Midden Java o.l.v. de gouverneur van Midden Java, Ganjar Pranowo. Deze delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van de lokale overheid van Midden Java en het bankwezen, zakenlui, leden van de Kamer van Koophandel van Midden Java en 10
artiesten.

Evenals de voorgaande jaren, zal het publiek gedurende deze 6-daagse beurs mogen genieten van culturele optredens, waaronder Jaran Kepang, podiumkunst van Indonesische artiesten en lokale dansscholen, cabaret en optredens van muziekformaties.

Aan deze beurs participeren een totaal van 46 bedrijven, waarvan 36 Surinaamse en 10 Indonesische, die zich specialiseren in onder andere meubilair, huis-en tuindecoratie, kleding en accessoires, souvenirs en uiteraard Indonesisch en Surinaams-Javaans culinair genot.

De Indofair is van 28 september tot en met 3 oktober op het terrein van Sana Budaya aan de Jozef Israëlstraat, elke dag van 18.00 tot 23.00 uur en de toegang is geheel gratis.

Overige berichten