fbpx

Indofair 2016 van 25 oktober – 30 oktober

De 16de editie van de Indofair, reeds een aantal jaren een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door de Ambassade van de Republiek Indonesië in samenwerking met de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (V.H.J.I), wordt geopend op 25 oktober 2016 in Sana Budaya aan de Jozef Israelstraat.

Deze beurs wordt georganiseerd met als doel de promotie van Indonesische producten, diensten, gastronomie, toerisme en cultuur, alsook de versterking van de handelsrelatie tussen Indonesië en Suriname.

Deze handelsbeurs, die inmiddels een begrip is geworden in de Surinaamse samenleving en haast niet meer weg te denken is, trekt jaarlijks tussen de 3000-4000 bezoekers die grote afstanden afleggen om getuige te zijn van alle activiteiten die plaats inden tijdens de Indofair: naast culturele optredens en culinaire trekkers, ook bezienswaardigheden en producten die Surinaamse en Indonesische ondernemers tentoonstellen en ten verkoop aanbieden.

Ondanks de huidige economische omstandigheden thans minder gunstig zijn, is de verwachting dat de Indofair toch zal bijdragen aan de inspanningen om de economische en sociaal-culturele samenwerking tussen deze twee landen te bevorderen.

Aan deze 16de editie die tot en met 30 oktober duurt, doen 26 deelnemers mee, verspreid over 64 stands, waaronder 20 foodstands en 44 non-food. Hiervoor zijn 6 ondernemers speciaal afgereisd uit Indonesië die gespecialiseerd zijn in kunstnijverheid, meubels, textiel, souveniers en andere producten, inclusief de ‘Rumah Joglo’ (traditioneel Javaans huis).

Door de Surinaamse ondernemers zullen niet alleen Javaans eten en Indonesische producten ten verkoop worden aangeboden, maar ook producten worden tentoongesteld zoals elektriciteitskabels en fitness apparaten.

Verder zal het ook mogelijk zijn om informatie te winnen bij de stand van de Indonesische Ambassade betreffende studiemogelijkheden en –beurzen in Indonesië, alsook toerisme zoals de ‘Family Trip’ die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd door de ambassade.

Ook dit jaar zal het publiek bij de stand van de vrouwenvereniging Darma Wanita Persatuan van de Indonesische Ambassade kunnen genieten van typische Indonesische gerechten en snacks die alleen te verkrijgen zijn tijdens de Indofair.

Markerend voor de opening van de Indofair zal zijn de ‘joint cultural performance’ door de 3 ambassades uit Azië, te weten die van de Republiek van China, de Republiek van India en uiteraard de Republiek van Indonesië.

Evenals de voorgaande jaren, zal het publiek gedurende deze 6-daagse beurs mogen genieten van een tal van culturele optredens, waaronder Jaran Kepang, podiumkunst van lokale dansscholen, cabaret en optredens van muziekformaties.

De Indofair is van 25 oktober tot en met 30 oktober 2016 op het terrein van Sana Budaya aan de Jozef Israëlstraat, elke dag van 18.00 tot 23.00 uur en de toegang is geheel gratis.(GFC)

Naar meer berichten...