Indiër steelt nier van zijn vrouw om bruidsschat te vereffenen

Zo’n twee jaar geleden kreeg de nu 28-jarige Rita in de Hindustan Timeshevige buikpijn. Haar man bracht haar naar een privékliniek in Kolkata. Daar werd haar verteld dat ze een blindedarmontsteking had en dat ze haar appendix zouden verwijderen.

Die operatie verliep vlekkeloos. Tot Rita merkte dat er iets niet pluis was. Haar man Biswajit drong er namelijk op aan om met geen woord te reppen over de operatie. Ook mocht zij niet naar de dokter gaan. Hij verbood haar om het echtelijke dak te verlaten en contact te hebben met haar familie.

Drie maanden geleden lukte het haar familie haar toch het huis uit kon smokkelen en haar naar een ziekenhuis bracht. Daar wees onderzoek uit dat haar rechternier was verdwenen.

Bij hun huwelijk in 2005 – Rita was toen 15 jaar – kreeg de familie van haar man goud, zilver en 180.000 roepies (nu bijna 2.290 euro waard). Dat was blijkbaar niet genoeg voor de familie van haar echtgenoot en ze bleven maar aandringen op meer.

Rita diende een klacht in en Bisjawit Sarkar en zijn broer Shyamal werden gearresteerd op verdenking van handel in menselijke organen en het wederrechtelijk in gevangenschap houden van een vrouw.

De man beweert evenwel dat dit gebeurde met Rita’s schriftelijke toestemming. Zij ontkent dit met klem.

Foto: RV Rita Sarkar werd bestolen van een nier door haar echtgenoot.

Overige berichten