Indiase filmploeg op bezoek bij president Santokhi

GFC NIEUWSREDACTIE- De Indiase filmploeg Lavish Media Entertainment Private Limited heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan de president van Suriname, Chandrikapersad Santokhi.

De filmploeg, onder leiding van Ravindra Kumar, is ondanks de COVID-19-pandemie speciaal naar Suriname afgereisd voor een filmopname.

De groep heeft eerder een bezoek gebracht aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man droomt dat zijn vriend de liefde bedrijft met zijn vrouw en brengt hem om het leven

Voor Suriname is het een uniek moment om investeerders uit de filmindustrie aan te trekken. Deze groep is behoorlijk gecharmeerd van de bezienswaardigheden in de binnenstad van Suriname en het achterland.

Directeur Ravindra Kumar van Lavish Media heeft benadrukt dat Suriname en India culturele diversiteit hebben. Zij willen de samenwerkingsbanden tussen Suriname en India intensiveren op het gebied van cultuur, toerisme en ondernemerschap. Ook vanwege de geschiedenis die beide landen delen, is er gekozen voor Suriname.

President Chandrikapersad Santokhi is ingenomen met het initiatief van de filmploeg. “Suriname wordt als multiculturele samenleving op de wereldkaart geplaatst”, zegt het staatshoofd.

Suriname en India hebben een hechte diplomatieke relatie, doordat er in Suriname sprake is van een grote Indiase diaspora.

Surinaamse artiesten worden ook betrokken tijdens de filmopnames.