Indiase ambassadeur symboliseert met rakhi liefde voor Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Liefde voor Suriname en versteviging van de culturele band met India. Deze aspecten worden gesymboliseerd door de rakhi die om de pols van de Surinaamse president, Chandrikapersad Santokhi, is gebonden.

Dit gebeurde in aanwezigheid van de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran. Het ligt in de bedoeling om landelijk rakhi’s te binden bij overheidsfunctionarissen waaronder districtscommissarissen.

Dit jaar is het Raksha Bandhan feest op 22 augustus over de hele wereld gevierd, waarbij de zus middels het binden van een rakhi de band verstrekt met haar broer. “Het gaat om het vernieuwen van familiebanden en saamhorigheid,” liet ambassadeur Balachandran weten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: Familiedrama: man verwijdert hoofd zwangere zus 30 minuten voor bevalling

In het kader van de viering van 75 jaar onafhankelijkheid van de Republiek India zijn er heel wat activiteiten gepland.

Het binden van de rakhi is daar een van, vooral tijdens de Covid-19 pandemie. “We tonen onze solidariteit middels deze stap,” gaf de diplomaat verder aan.

Na Para en Commewijne te hebben aangedaan, is het de beurt aan Brokopondo. Ambassadeur Balachandran wil de boodschap van liefde en saamhorigheid landelijk verspreiden.

Tijdens de bezoeken aan de verschillende districten ziet de ambassadeur veel mogelijkheden op verschillende gebieden voor een betere samenwerking met Suriname.

“Er is reeds een cultureel centrum in Suriname, dat een weerspiegeling is van de sterke band die we hebben met Suriname,” voegt de diplomaat eraan toe.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: Een echte mannelijke man betaalt alles voor een vrouw, zegt winnares missverkiezing

Op zijn agenda staat het completeren van een cultureel gebouw, waarvoor de overheid reeds een stuk grond heeft gedoneerd. Vanuit India zullen er ook docenten landelijk uitgestuurd worden om lessen te verzorgen aan studenten.

Ambassadeur Balachandran wil de culturele overdracht niet beperken tot mensen van Hindostaanse komaf, maar verspreiden naar alle bevolkingsgroepen.

Santokhi legde voornamelijk de nadruk op de betekenis van Raksha Bandhan. “Raksha” betekent bescherming en “Bandhan” betekent relatie. Vrij vertaald betekent het dus de beschermende relatie.

Het staatshoofd is broer voor het hele land en moet eenieder beschermen. Hij toonde zich in ingenomen met deze stap van de Indiase ambassadeur.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten