Indiase ambassadeur neemt afscheid van Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- De ambassadeur van India in Suriname, Mahender Singh Kanyal, zit na bijkans drie jaren aan het einde van zijn diplomatieke missie en heeft officieel afscheid genomen van Suriname.

Woensdag heeft hij in besloten kring een afscheidsontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi op het Presidentieel Paleis.

Aanwezig waren de First lady van Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, minister Albert Ramdin van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), de echtgenote van de vertrekkende ambassadeur Akriti Kanyal, administratief technische staf van de Indiase ambassade, Mahesh Kumar, en de attache Sandeep Sahni.

Ambasadeur Kanyal zei na afloop van het afscheidsbezoek dat hij niet het gevoel heeft Suriname te zullen verlaten en het erop lijkt alsof hij pas gister is geland.

“Het was een heerlijk gevoel om in Suriname te mogen werken. We hebben een geweldige tijd gehad en hebben genoten van alle interacties met de verschillende mensen en culturele groepen die in Suriname wonen”, zegt Kanyal.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Arts geeft 10-jarige per ongeluk hoge dosis slaappillen

Hij gaf aan dat hij Suriname zal missen. In zijn periode zijn verschillende projecten uitgevoerd en diverse memorandum of understanding (MoU’s) getekend.

Ambassadeur Kanyal heeft genoten van de verschillende culturele activiteiten en heeft bewondering voor hoe de Hindoestaanse gemeenschap de Suriname Dia hier opzetten en het Phagwa feest vieren.

Minister Ramdien van Bibis zegt dat de ambassadeur een bijzondere staat van dienst heeft achtergelaten. Onder zijn bewind is de Indiase president Ram Nath Kovind naar Suriname gekomen in 2018. Dat heeft geresulteerd in een aantal culturele activiteiten.

De bewindsman geeft aan dat vanwege Covid-19 heel wat activiteiten niet door zijn gegaan, maar op de virtuele weg zijn opgepakt.

India ondersteunt Suriname onder meer met het elektrificatieproject in het binnenland, geld voor het opzetten van een nieuwe voetbalstadion, projecten ter stimulering van de Ayurvedische wetenschappen en het opzetten van een ICT center.

Er is recentelijk gesproken over samenwerking op het gebied van aardolie en gas en ondersteuning van agrarische projecten.

Minister Ramdien zegt dat Suriname de samenwerking met India naar een hoger niveau wil tillen. Met de komst van een nieuwe Indiase ambassadeur betekent het dat niet alleen de politieke samenwerking zal toenemen, maar ook de commercie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten