Indiase Ambassade en SVCC ondersteunen muziekeducatie

GFC NIEUWS- Sharad Kumar, directeur van het Indiase Swami Vivekananda Culture Center (SVCC) en de tweede secretaris van de Indiase Ambassade Pankaj Sharma, hebben de afgelopen dagen wederom muziekinstrumenten gedoneerd.
Eerst kwamen twee muziekscholen in Nickerie in aanmerking, daarna kregen de Ganesh Mandir te Doekhie project, de SSDP te Blauwgrond, de mandirs te Houttuin en Indirah Gandhiweg en stichting OHM ook instrumenten aangeboden.
Vrijdag kregen de Govind mandir aan de Nandoeweg en de Shri Krishna mandir aan de Derde Rijweg ook een bezoek van de SVCC en OHM waarbij een harmonium, een fdholak, djhaals en dandtal werden overhandigd.
Zowel SVCC-directeur Kumar als OHM-bestuurslid Bhagwan Gangaram Panday gaven het belang van muziekonderwijs aan, vooral voor jongeren. Cultuurbehoud, betere studieprestaties op school en educatieve bezigheid zijn de drijfveren waarom de Indiase regering ondersteuning geeft aan muziekeducatie in Suriname.
In juni van het vorig jaar is er een workshop gehouden onder leiding van OHM in samenwerking met Sewa, stichting Kela ki Poedja en het SVCC hoe het Hindoestaans muziekonderwijs naar een hoger niveau te tillen in Suriname.
OHM heeft sinds 2017 het initiatief genomen samen met SEWA en Kela ki Poedja om in teamverband met alle scholen en muziekdocenten naar een hoger niveau te gaan middels een stapsgewijze implementatiefase.
Het ministerie van Onderwijs heeft toezeggingen gedaan, helaas is tot nu toe vanuit die kant weinig schot in de zaak gekomen. Het curriculum, de handleidingen, de lesmethoden moeten gestandaardiseerd en verbeterd worden.
SVCC heeft support toegezegd. Nog niet iedereen is zich er van bewust wat de meerwaarde van goede muziek educatie voor een land betekent, laat de organisatie weten.
Uit India wordt een leraar voor de reparatie van instrumenten verwacht om via een train-the-trainersproject jongeren aan te trekken voor de muziekindustrie.