fbpx
Facebook Pagelike Widget

Indiase Ambassade en SVCC ondersteunen muziekeducatie

GFC NIEUWS- Sharad Kumar, directeur van het Indiase Swami Vivekananda Culture Center (SVCC) en de tweede secretaris van de Indiase Ambassade Pankaj Sharma, hebben de afgelopen dagen wederom muziekinstrumenten gedoneerd.

Eerst kwamen twee muziekscholen in Nickerie in aanmerking, daarna kregen de Ganesh Mandir te Doekhie project, de SSDP te Blauwgrond, de mandirs te Houttuin en Indirah Gandhiweg en stichting OHM ook instrumenten aangeboden.

Vrijdag kregen de Govind mandir aan de Nandoeweg en de Shri Krishna mandir aan de Derde Rijweg ook een bezoek van de SVCC en OHM waarbij een harmonium, een fdholak, djhaals en dandtal werden overhandigd.

Zowel SVCC-directeur Kumar als OHM-bestuurslid Bhagwan Gangaram Panday gaven het belang van muziekonderwijs aan, vooral voor jongeren. Cultuurbehoud, betere studieprestaties op school en educatieve bezigheid zijn de drijfveren waarom de Indiase regering ondersteuning geeft aan muziekeducatie in Suriname.

In juni van het vorig jaar is er een workshop gehouden onder leiding van OHM in samenwerking met Sewa, stichting Kela ki Poedja en het SVCC hoe het Hindoestaans muziekonderwijs naar een hoger niveau te tillen in Suriname.

OHM heeft sinds 2017 het initiatief genomen samen met SEWA en Kela ki Poedja om in teamverband met alle scholen en muziekdocenten naar een hoger niveau te gaan middels een stapsgewijze implementatiefase.

Het ministerie van Onderwijs heeft toezeggingen gedaan, helaas is tot nu toe vanuit die kant weinig schot in de zaak gekomen. Het curriculum, de handleidingen, de lesmethoden moeten gestandaardiseerd en verbeterd worden.

SVCC heeft support toegezegd. Nog niet iedereen is zich er van bewust wat de meerwaarde van goede muziek educatie voor een land betekent, laat de organisatie weten.

Uit India wordt een leraar voor de reparatie van instrumenten verwacht om via een train-the-trainersproject jongeren aan te trekken voor de muziekindustrie.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…