fbpx

India stelt aantal miljoenen Amerikaanse dollars beschikbaar voor projecten Suriname

India heeft een aantal miljoenen Amerikaanse dollars beschikbaar gesteld voor de uitvoer van projecten in Suriname. Het gaat om nieuwe projecten en enkele projecten die al in uitvoering zijn. US$ 20 miljoen is bedoeld voor een zonne-energieproject.

President Ram Nath Kovind en president Desiré Bouterse werden vanmorgen na de kransleggingen bij de monumenten van Baba en Mai en Mama Sranan met militaire eer onthaald bij het presidentieel paleis. Het volkslied van zowel India als Suriname werd afgespeeld. Na de formele tekening van het gastenboek door de president van India trokken de regeringsleiders zich terug voor een tête-à-tête. De president van het Aziatisch land nodigde ons staatshoofd uit voor een tegenbezoek aan zijn land.

BEKIJK OOK
Nieuwe politieke partij ‘VijfNegenZeven Netwerken’ kiest voor nieuwe aanpak

Minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel Industrie en Toerisme overhandigde samen met de General Manager van de Export-Import Bank of India, Meena Virbhan Verma, de minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle en de ambassadeur van India, Satendar Kumar, de diverse Memoranda of Understanding en overeenkomsten die vandaag zijn getekend.

Hierna vond de ceremoniële presentatie plaats van de Instrument of Ratification on the Framework Agreement on the Establishment of the International Solar Alliance. Dit werd gedaan door president Desiré Bouterse aan president Kovind.

Na het officieel gedeelte in het paleis werd er een bloemenhulde gebracht aan het Janey Tetary Monument.(GFC)