fbpx

India niet bang voor Amerikaanse sancties, drukt Russische wapenaankoop door

India trekt zich niets aan van het Amerikaanse dreigement om het land te straffen voor het afnemen van het Russische S-400 luchtafweersysteem. Washington dreigt India te straffen met sancties voor de aankoop.

De Cabinet Committee on Security, voorgezeten door premier Narendra Modi, gaf woensdag, aan de vooravond van het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin, groen licht voor de aankoop.

De Indiase luchtmacht (IAF) kan naar verwachting het eerste S-400-squadron binnen 24 maanden na de ondertekening van het contract ontvangen. De rest wordt in 4 tot 5 jaar afgeleverd.

De S-400 Triumf is het meest geavanceerde luchtafweersysteem dat op de markt verkrijgbaar is en in staat is om ballistische raketten af te vuren op een afstand van 60 km.

OOK INTERESSANT
Amerikaans echtpaar wordt vastgehouden in Haïti: ontvoerders eisen losgeld

Het systeem kan ten minste vier soorten luchtdoelraketten gebruiken, geschikt voor verschillende doelen. Een S-400-eenheid, samengesteld uit verschillende draagraketten, commando- en logistieke voertuigen, kan maximaal 300 doelen op een afstand van 600 km volgen en tot 36 van hen tegelijk aanvallen.

India heeft blijkbaar besloten de dreigingen van financiële sancties te negeren, die bedoeld waren om de handel met Moskou te ontmoedigen.