“India moet grenzen sluiten voor vluchtelingen”

Uit een peiling van het internationaal peilingsbureau Ipsos blijk dat 64% van de bevolking van India geen vluchtelingen in het land wil.

Het land zou haar grenzen moeten afsluiten voor vluchtelingen. Niet alle vluchtelingen die het land binnengekomen, hebben zuivere bedoelingen, menen de ondervraagden.

India is overwegend hindoeïstisch, 14% van de bevolking bestaat uit moslims. Er zijn met grote regelmaat spanningen tussen hindoes en moslims.

In India zijn er ruim 33 miljoen migranten, 4-5 miljoen zijn illegaal in het land. “Wij hebben een overbevolkt land met een tekort aan werkgelegenheid, 50% van de bevolking heeft weinig tot geen toegang tot goede voeding, waarom zouden we meer mensen moeten toelaten in ons land”, zei een respondent. “Laten we onszelf eerst redden, voordat wij anderen helpen”.

Volgens cijfers van de Verenigde Staten zijn wereldwijd ruim 68 miljoen mensen hun land uit gevlucht in 2018. Twee derde deel van die vluchtelingen komt uit slechts 5 naties: Syrië, Afghanistan, Zuid-Sudan, Myanmar en Somalië.

Overige berichten