India komt Adhin-afspraken na tijdens presidentieel bezoek aan Suriname

President Ram Nath Kovind en zijn echtgenote Savita Kovind arriveerden zaterdag in Athene, de eerste stop van hun drielandenreis. De president reist in gezelschap van enkele parlementariërs en één minister.

Kovind reist dinsdag door naar Suriname, waar hij besprekingen zal voeren met onder meer president Desire Bouterse, schrijft SiFy News

Hij sluit zijn bezoeken op 21 juni af in Cuba, waar hij zijn collega Miguel Diaz – Canel Bermudez zal ontmoeten.

In Suriname zal tijdens het presidentiële bezoek een aantal overeenkomsten en MoU’s worden getekend op het gebied van gezondheid en geneeskunde, verkiezingen, IT, Ayurveda, biotechnologie, homeopathie, traditionele geneeskunde en geneeskrachtige planten.

In januari 2017 schreef India.com dat de Indiase premier Narendra Modi tegen Surinames vicepresident Michael Ashwin Adhin had gezegd dat Suriname zich zou kunnen ontwikkelen tot de Ayurveda-hoofdstad van Latijns-Amerika.

De twee leiders bespraken destijds verschillende sectoren van bilaterale samenwerking zoals veeteelt, landbouw, palmolie en houtverwerking.

Vicepresident Adhin zei bij die gelegenheid dat hij aanzienlijke mogelijkheden zag voor Ayurveda in Suriname en vroeg India hulp om een ​​ecosysteem voor Ayurveda te creëren.