fbpx
Facebook Pagelike Widget

India en Suriname willen verdieping relatie

GFC NIEUWS- Tijdens een bezoek van de ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal, aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is er van gedachten verwisseld over hoe de samenwerking tussen India en Suriname geïntensiveerd kan worden op het gebied van de gezondheidszorg.

Ook is er volgens de minister gekeken naar mogelijke samenwerking op het gebied van medicatie voorzieningen.

Singh deed volgens minister Ramadhin het verzoek de traditionele geneeswijzen nader onder de loep te nemen, omdat India bereid is Suriname te ondersteunen op het gebied van de ayuverda geneeswijzen. De minister zegt hiermee geen moeite te hebben, maar geeft wel aan dat de implementatie van traditionele geneeswijzen, dienen plaats te vinden binnen wet en regelgeving en de richtlijnen van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).

Verder geeft minister Ramadhin aan dat de ambassade ook beurzen beschikbaar zal stellen. Daarvoor moeten er nog concrete gesprekken gevoerd worden.

Met betrekking tot de ontwikkeling van een vaccin tegen Covid-19 zit India volgens minister Ramadhin in de derde fase van het testen van dit vaccin op menselijke proefpersonen. Zodra dit vaccin volgens de WHO veilig is voor implementatie, zal de Surinaamse regering de mogelijkheid bekijken dit vaccin te betrekken.

Volgens de ambassadeur is India bereid Suriname volledige ondersteuning te bieden op het gebied van de gezondheidssector.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.