fbpx

India en Suriname willen verdieping relatie

GFC NIEUWS- Tijdens een bezoek van de ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal, aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is er van gedachten verwisseld over hoe de samenwerking tussen India en Suriname geïntensiveerd kan worden op het gebied van de gezondheidszorg.
Ook is er volgens de minister gekeken naar mogelijke samenwerking op het gebied van medicatie voorzieningen.
Singh deed volgens minister Ramadhin het verzoek de traditionele geneeswijzen nader onder de loep te nemen, omdat India bereid is Suriname te ondersteunen op het gebied van de ayuverda geneeswijzen. De minister zegt hiermee geen moeite te hebben, maar geeft wel aan dat de implementatie van traditionele geneeswijzen, dienen plaats te vinden binnen wet en regelgeving en de richtlijnen van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).
Verder geeft minister Ramadhin aan dat de ambassade ook beurzen beschikbaar zal stellen. Daarvoor moeten er nog concrete gesprekken gevoerd worden.
Met betrekking tot de ontwikkeling van een vaccin tegen Covid-19 zit India volgens minister Ramadhin in de derde fase van het testen van dit vaccin op menselijke proefpersonen. Zodra dit vaccin volgens de WHO veilig is voor implementatie, zal de Surinaamse regering de mogelijkheid bekijken dit vaccin te betrekken.
Volgens de ambassadeur is India bereid Suriname volledige ondersteuning te bieden op het gebied van de gezondheidssector.

OOK INTERESSANT
Wegomlegging Onafhankelijkheidsplein