fbpx
Inbreker neergeschoten door MP en politie

GFC NIEUWS- De 30-jarige Pompea M. liep op donderdagmorgen schotverwondingen op toen een ambtenaar van de Militaire Politie (MP) en daarna een politieagent, schoten op hem losten om hem aan te kunnen houden.

Pompea drong de woning van de MP’er aan de Filemonweg, de Nieuwe Grond, binnen om diefstal te plegen. Pompea nam spullen uit de woning weg en plaatste die vervolgens in zijn auto. Op dat moment lag de MP’er in zijn slaapkamer in het huis te slapen. Hij werd wakker doordat zijn slaapkamerdeur geforceerd werd door Pompea.

De inbreker trapte de deur open en kwam oog in oog te staan met de gewapende ambtenaar.

Pompea keerde zich om en vluchtte het huis uit achterna gezeten door de MP’er. Pompea stapte in zijn auto en reed weg. De MP’er schoot op hem en raakte hem in zijn boven lichaam. Door de verwonding verloor Pompea de besturing over zijn auto waardoor die tegen een stapel hout botste en tot stilstand kwam.

Pompea stapte uit zijn auto en vluchtte te voet verder. De politie van De Nieuwe Grond was intussen door de MP’er op de hoogte gesteld. De politie kreeg ook meldingen van burgers binnen die aangaven dat een gewonde man in de Hariestraat rende.

In de Harieweg wilde Pompea zijn aanhouding voorkomen door geen gevolg te geven aan het bevel van de politie om niet verder te vluchtten. De politie was daardoor genoodzaakt om gericht op Pompea te schieten. Hij werd daarbij in zijn benen geraakt en kon daardoor niet verder vluchtten.

Pompea werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden.

Hij is door de politie in verzekering gesteld voor inbraak. De auto waarin Pompea zich verplaatste is hangende het onderzoek in beslag genomen door de politie.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)