Inbreker ingerekend dankzij camerabeelden

De 44-jarige bekende van de politie Clyde L. is door de politie van het bureau Centrum aangehouden en in verzekering gesteld voor een inbraak.

Clyde is een woning binnengedrongen in de Wilhelminastraat en wel in de nacht van zondag 31 maart op maandag 1 april. De huisbewoner was op het moment van de inbraak niet thuis.

Toen de huisbewoner op maandagmorgen 1 april thuis aankwam, zag hij dat de achterdeur van zijn huis was opengebroken. Het huis was overhoop gehaald en spullen waren uit het huis gestolen.

De gestolen spullen zijn: 1 gascilinder van 28 “lbs”, een laptop, enkele herenschoenen, gereedschappen, een zonnebril, vier flessen parfum van verschillende merken, 1 rugtas en een onbekend geldbedrag in euro’s.

Op camerabeelden is te zien dat de inbreker op de fiets naar het huis van de benadeelde kwam. Enige tijd daarna rijdt hij weg met de rugtas van de benadeelde bij zich. De overige gestolen goederen waren zeer waarschijnlijk in de rugtas gestopt. Dezelfde dag, maandag 1 april, deed de benadeelde aangifte bij de politie en werden de camerabeelden door de politie veilig gesteld.

Dezelfde dag reed de benadeelde in zijn auto en zag een fietser over de Weg Naar Maretraite rijden met zijn gestolen rugtas. Hij herkende deze fietser als de inbreker. Hij had ook nog de gestolen zonnebril op.

Het slachtoffer ging Clyde achterna en reed hem klem. De inbreker vluchtte vervolgens te voet weg met achterlating van zijn rijwiel. De benadeelde ging hem achterna, maar Clyde wist hem van zich af te schudden door over een schutting te springen.

De benadeelde besloot terug te keren naar de plek waar zijn auto en het rijwiel van Clyde waren achtergebleven. Op weg daar naartoe zag hij Clyde in gevecht met een aantal scholieren, die aangaven dat hij eerder op de dag een scholier had beroofd.

De inmiddels ingeschakelde politie arriveerde ter plaatse. Clyde werd aangehouden en meegenomen naar het bureau om voorgeleid te worden.

Hij gaf aan dat hij de gestolen tas en zonnebril gekocht had bij een man. Voorts dat die man hem onbekend is.

Hij is door de politie van het bureau Centrum in verzekering gesteld.