Inbraak op politieafdeling, twee verdachten aangehouden

GFC NIEUWSREDACTIE- Wetsdienaren van de onderzoeksunit – die is ondergebracht in het domeinkantoor aan het Kerkplein in Paramaribo (Suriname), hebben op 2 november twee daklozen aan de Waterkant aangehouden.

Beide mannen, de 56-jarige Desire B. en Jerrel F. (44), worden ervan verdacht in de nacht van 31 oktober op 1 november te hebben ingebroken op eerder genoemde politieafdeling.

Bij die inbraak is er buit gemaakt drie laptops, een aantal mobiele telefoontoestellen, een militaire tenue (marine) een militair hemd (landmacht) en vier Terabytes externe harde schijven.

De buitgemaakte goederen zijn nog niet achterhaald. Bij de aanhouding is bij Jerrel een slipper van een politieman die werkzaam is op voornoemde afdeling aangetroffen. Desire had een Led-lamp bij zich die eveneens in beslag is genomen.

Zowel Desire als Jerrel ontkennen wat af te weten van de inbraak. Hangende het verder onderzoek dat door de recherche van Paramaribo wordt verricht, zijn deze twee verdachten achter slot en grendel geplaatst.