fbpx
Inaugurele rede hoogleraar Robert Bense

De nieuw benoemde hoogleraar, Robert Bense, die verbonden is aan de leerstoel “Quantitative Methods & Semantic Profiling” van de Technological University of the Americas (TUA), spreekt op 24 maart zijn inauguratierede uit, tijdens een openbare bijeenkomst van TUA.

De titel van zijn rede is: “Semantic meten, semantic weten – zin of onzin?”

In de alsmaar toenemende stroom van gegevens waarbij wij zelf meewerken aan het creëren van terabytes aan data (denk maar aan het ‘facebooken’, ‘instagrammen’ en e-mailen) wordt vaak gezegd: “meten is weten” maar die vlieger blijkt niet altijd helemaal op te gaan.

Bovenal is belangrijk kijk te hebben waarom je iets wil meten, of er aan het hetgeen je meet ook waarde toegekend kan worden, of de wijze van meten reproduceerbaar is en of je er een begrijpbare betekenis aan kan toekennen.

Dit in kaart brengen kan op vele terreinen: o.a. voor het bedrijfsleven, voor overheidsdepartementen, adviesbureaus, het onderwijs, op het gebied van sport en ontspanning maar ook op het menselijk vlak: persoonskenmerken en intermenselijke relaties.

Intrigerende vraag is natuurlijk: waar staat Suriname op deze landkaart? De semantiek van meten en weten kan het verschil betekenen tussen enerzijds plichtsgetrouw gegevens verzamelen en anderzijds enthousiast en gedreven toekomst patronen vergelijken.

Vanwege het openbaar karakter van deze inauguratie kunnen belangstellenden zich gratis opgeven om aanwezig te zijn op vrijdag 24 maart om 18.00 uur in de zaal van de FlexMall aan de Commewijnestraat te Paramaribo.

Aanmelding vooraf bij Nancy Polet via de e-mail: [email protected](GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…