fbpx
“In Wit-Rusland gaat het leven gewoon door” ondanks corona

GFC NIEUWS- Overal ter wereld worden maatregelen getroffen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar niet in Wit-Rusland, daar lijken ze zich geen zorgen te maken.

President Aleksandr Loekasjenko adviseerde de Wit-Russen eerder deze maand om dagelijks wodka te drinken om het virus te vergiftigen. In het land zijn tot nu toe officieel 152 besmettingen vastgesteld. Niemand is er tot nu toe aan overleden.

In de hoofdstad Minsk zie je geen dichte winkels, geen dichte restaurants en is er geen verbod op evenementen. Het leven gaat bijna zijn gewoonlijke gang. Bijna. Want een aantal dingen zijn wel veranderd.

Zo mogen ouders hun kinderen thuishouden van school, beginnen colleges op universiteiten later om de spits te ontlasten, wordt iedereen aangeraden zijn handen vaak te wassen en worden mensen die uit het buitenland komen twee weken in quarantaine gezet.

Wodka, sauna en hard werken zijn volgens president Loekasjenko allemaal heel goed om het virus te verdrijven. Maar sporten, en dan vooral wintersporten, is het beste middel tegen corona, meent de regeringsleider.

Hij benadrukte dat dit weekend door mee te doen aan een ijshockeywedstrijd. “Het is hier net een koelkast, hier zijn geen virussen”, zei hij.

Wit-Rusland is ook het enige land in Europa waar de voetbalcompetitie nog gewoon doorgaat. De spelers schudden handen en toeschouwers zijn welkom.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).