In totaal 6 verdachten opgesloten voor roofmoord Krakaweg

De afdeling Kapitale Delicten heeft vanaf donderdag 14 juni 8 verdachten aangehouden in de zaak, waarbij de 20-jarige Zyllavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi op donderdag 7 juni het leven lieten, nadat het voertuig waarin zij zaten op de Krakaweg nabij de Sabakoebrug werd beschoten door gewapende rovers. Dit meldt de afdeling PR van het KPS.

De verdachten die tijdens het onderzoek in beeld kwamen, zijn op verschillende tijdstippen en locaties aangehouden.

De eerste drie zijn: Milton F. (49), de 34-jarige Melvin A. en Dion B. (28). De verdachte Milton F. werd thuis opgespoord, maar niet aangetroffen. Naderhand meldde hij zich aan bij de politie en werd aangehouden.

Daarna zijn Verbian W. (33), Mirtel F., de 49-jarige Milton V., de 41-jarige Sabrina D. en de 35-jarige Gregory W. eveneens opgespoord en aangehouden.

Volgens het voorlopig onderzoek heeft Verbian het illegaal jachtgeweer verstrekt. Dat wapen moet via Sabrina zijn doorverkocht. Gregory werd bij het politie-optreden voor weerspannigheid aangehouden.

Sabrina en Gregory zijn na verhoor heengezonden. De andere zes verdachten hebben hun betrokkenheid bij de roofoverval bekend. Het onderzoek wordt volgens het KPS voortgezet.(GFC)