fbpx

In Suriname verscheepte cocaïne onderschept op Jamaica

PARAMARIBO/KINGSTON, 18 nov – Op Jamaica is een partij drugs onderschept. Volgens de Jamaicaanse krant Jamaica Observer gaat het om cocaïne die in Suriname moet zijn verscheept. Het spul is op een scheepswerf ontdekt in Kingston. De Jamaicaanse politie heeft een onderzoek ingesteld, meldt Waterkant.

Bij het onderzoek zijn agenten betrokken van de drugsbestrijdingsdienst en de speciale anti-smokkeleenheid CET. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

De cocaïne is aangetroffen in een gekoelde container die in Suriname staat geregistreerd. De container was eerder op de dag uit Suriname gearriveerd Het gebeurde tijdens een operatie van de CET op de scheepswerf.

BEKIJK OOK
Suriname kampt met tekort ICT-professionals op masterniveau

Er is ruim vijf en twintig kilogram cocaïne gevonden. Het goedje was gewikkeld in vier en twintig pakketjes. Het is allemaal in beslag genomen. Eerder deze maand is op het Franse Caribische eiland Guadeloupe ongeveer zevenhonderd en vijftig kilogram cocaïne gevonden. Volgens de Franse politie zat de coke verborgen tussen een partij rijst uit Suriname.

Sinds enkele weken geldt een honderdprocentcontrole op de Jules Sedney haven in Paramaribo.(GFC)