fbpx

In het leven moet je harde klappen weten te incasseren want die komen er zeker

INGEZONDEN- Of je nu de koningin van Nederland, een wereldberoemde filmster, zanger of voetballer bent, je kunt er de klok op gelijk zetten dat je als mens veel tegenslagen op je pad zal tegenkomen.

Geen mens op deze aardbodem is gevrijwaard van de harde klappen die je in het leven moet verwerken. De natuur ontziet in dat opzicht geen enkel persoon. Niemand wordt gespaard!

Het bezitten van miljoenen euro’s, faam, hoge intelligentie of een mooi gezicht biedt dus beslist geen garantie op een volledig zorgeloos leven.

Net als hoe er dag en nacht bestaat, zo heb je ook goede tijden en slechte tijden. Het is simpelweg deel van ons leven.

Veel personen kunnen helaas de harde klappen in het leven niet aan en komen terecht in een spiraal van depressiviteit, anderen gaan voor de rest van hun tijd door als ongelukkigen.

Maar wat is  de beste strategie om ondanks de vele teleurstellingen en het grote verdriet waarmee wij allen te maken krijgen toch nog gelukkig te zijn?

BEKIJK OOK
Het krioelt in Suriname van stinkend jaloerse roddelaars

Het beste is jezelf geestelijk te trainen meer incasseringsvermogen te ontwikkelen. Jezelf dus mentaal weerbaar maken!

De basis is om er altijd vanuit te gaan dat tegenspoed elk moment kan komen, wees erop voorbereid. De volgende stap is om indien je geen invloed kan uitoefenen op de situatie, maar te accepteren dat de natuur of het lot het zo heeft gewild.

Zorg ook voor een goede fysieke gezondheid en hormoonbalans, eet gezond, slaap voldoende, gebruik geen alcohol of tabak, doe aan (kracht)sport en neem regelmatig je relaxmomenten omdat je hiermee geestelijke klappen veel beter kan verwerken.

Soms hebben erg nare gebeurtenissen een reden en kunnen wij als mensen helaas niet op alles volledige grip hebben. De mens is niet sterker dan het lot en de natuur!

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud