In de toekomst zullen we allemaal meerdere bedpartners hebben dus niet monogaam zijn, zegt deskundige

GFC LIFESTYLEREDACTIE- ‘We neigen steeds meer naar een niet-monogame samenleving, en zullen binnen enkele jaren bijna allemaal een alternatieve relatievorm aannemen. Mensen zijn niet meer bang voor God en geloven niet in één partner voor het leven.’

‘De mens is van nature niet loyaal aan zijn partner en zal indien de gelegenheid zich aanbiedt, zonder te twijfelen upgraden naar een ander of overspel plegen. We gaan massaal vreemd, trouwen minder vaak en stijgen de echtscheidingscijfers.’

Bovenstaande staat mede in een kort schrijven dat de Haagse vrouwenkenner en relatiedeskundige Casanova aan GFC Nieuws heeft gestuurd, en zegt dat er verder in het verleden door middel van religie en wetten regels zijn ingevoerd om vreemdgaan te bestrijden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Jaloerse vrouw zet hormoonblokkers in supplementen goed uitziende 29-jarige man om overspel te voorkomen

Dit is volgens hem voldoende bewijs dat monogamie onnatuurlijk is. ‘In sommige landen worden je handen afgehakt als je vreemdgaat. Het feit dat menselijk ingrijpen nodig is om een biologische drang tegen te houden zegt genoeg.’

De ervaringsdeskundige is echter wel van mening dat wij de afgelopen decennia op subtiele wijze, langzaam richting een genotzuchtige, godloze en losbandige samenleving zijn gevormd. Dit zou onder andere komen door indoctrinatie via TV-programma’s en sociale media.

Het verhaal van Bonnie en Tommy

Wegens al het bovenstaande, omarmen steeds meer koppels een non-conformistische relatie en staan toe dat er met wederzijds goedkeuren met anderen kan worden gedate, zegt de relatiedeskundige tot slot.

Het Brits echtpaar Bonnie en Tommy vertelt dat het toevoegen van meerdere personen aan het liefdesspel, hun relatie heeft doen opbloeien.

‘Voor ons was het bevrijdend – om eerlijk tegen elkaar te kunnen zijn over onze verlangens zonder oordeel gaf onze relatie zo’n sterke basis.

Communicatie is alles en de hoeksteen van elke relatie’, zegt de 31-jarige Tommy, die twee kinderen heeft met zijn Bonnie.