“Import van auto’s afgenomen”

GFC NIEUWSREDACTIE- De import van auto’s is het afgelopen jaar afgenomen, zegt voorzitter Satjen Dew Jainath van de Vereniging van Auto-importeurs Suriname (VAIS).

Dat is te wijten aan onder meer de economische crisis en de Covid-19-pandemie. Jainath kon in gesprek met de STVS de afname echter niet in percentages aangeven.

De Vereniging van Auto-importeurs Suriname heeft in de afgelopen maanden ook niet kunnen vergaderen over de situatie. Er is daarom ook geen recent evaluatierapport opgesteld over het aantal geïmporteerde auto’s en de verliezen die de auto-importeurs hebben geleden.

Aan de andere kant heeft, volgens Jainath, de unificatie van de wisselkoers ertoe geleid dat de verkoop van auto’s is afgenomen. Gezien de verhoogde prijzen van de meeste goederen en diensten, kiest en koopt de consument bewust. Auto-importeurs hopen dat de situatie spoedig zal veranderen, want de afgelopen maanden is het personeel met moeite tot niet uitbetaald.

Directeur Aroen Jadoenathmisier van het ministerie van Economische Zaken, geeft aan dat ondanks de pandemie auto-importeurs niet beperkt worden. Het ministerie zal zich in de komende periode verder inzetten voor het reguleren van de douane-inkomsten.

BEKIJK OOK: Minister Jubithana wil af van dollarbetalingen directies parastatale bedrijven

Overige berichten