fbpx
Import babyvoeding veiliggesteld

GFC NIEUWS- De Murabaha leningsovereenkomst tussen de ITFC, een dochteronderneming van de Islamic Development Bank, en Suriname is voor een bedrag van USD 25 miljoen momenteel in uitvoering.

Via deze Murabaha-overeenkomst zijn importen mogelijk voor basisgoederen, medicijnen, brandstof en inputs voor de agrarische sector. In verband met de COVID-19 pandemie heeft de ITFC de leningsvoorwaarden van deze overeenkomst versoepeld.

De ITFC heeft de directe gunning aan Nutrisur voor de import van babyvoeding formeel goedgekeurd. Hierdoor kan Nutrisur starten met de import van de complete lijn babyvoeding van het merk Nutrilon, inclusief voor baby’s met bepaalde allergieën.

Nutrisur heeft in overleg met de verschillende ziekenhuizen en kinderartsen de behoefte aan babyvoeding vastgelegd. De babyvoeding wordt geleverd aan alle ziekenhuizen en is ook beschikbaar voor het publiek.

Op jaarbasis is de behoefte aan babyvoeding die door Nutrisur wordt geïmporteerd ongeveer euro 5 miljoen. Thans worden de administratieve zaken via het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme samen met Nutrisur gefinaliseerd. Met deze faciliteit heeft de overheid de import van babyvoeding veiliggesteld.

Nutrisur is langer dan 20 jaren de officiële importeur en distributeur van Nutrilon babyvoeding van de wereldbekende producent Nutricia.

Nutrilon heeft een marktaandeel van 90 – 95 % in Suriname.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.