Import babyvoeding veiliggesteld

GFC NIEUWS- De Murabaha leningsovereenkomst tussen de ITFC, een dochteronderneming van de Islamic Development Bank, en Suriname is voor een bedrag van USD 25 miljoen momenteel in uitvoering.
Via deze Murabaha-overeenkomst zijn importen mogelijk voor basisgoederen, medicijnen, brandstof en inputs voor de agrarische sector. In verband met de COVID-19 pandemie heeft de ITFC de leningsvoorwaarden van deze overeenkomst versoepeld.
De ITFC heeft de directe gunning aan Nutrisur voor de import van babyvoeding formeel goedgekeurd. Hierdoor kan Nutrisur starten met de import van de complete lijn babyvoeding van het merk Nutrilon, inclusief voor baby’s met bepaalde allergieën.
Nutrisur heeft in overleg met de verschillende ziekenhuizen en kinderartsen de behoefte aan babyvoeding vastgelegd. De babyvoeding wordt geleverd aan alle ziekenhuizen en is ook beschikbaar voor het publiek.
Op jaarbasis is de behoefte aan babyvoeding die door Nutrisur wordt geïmporteerd ongeveer euro 5 miljoen. Thans worden de administratieve zaken via het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme samen met Nutrisur gefinaliseerd. Met deze faciliteit heeft de overheid de import van babyvoeding veiliggesteld.
Nutrisur is langer dan 20 jaren de officiële importeur en distributeur van Nutrilon babyvoeding van de wereldbekende producent Nutricia.
Nutrilon heeft een marktaandeel van 90 – 95 % in Suriname.

Overige berichten