fbpx

Leerlingen lagere klassen stromen door, implementatie afstandsonderwijs in versneld tempo

GFC NIEUWS- Op 16 maart zijn 578 scholen vervroegd gesloten. Voorts is deze week het besluit genomen dat leerlingen van lagere klassen van de basisschool naar de volgende klas doorstromen in het nieuwe schooljaar.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is op 17 maart begonnen om versneld afstandsonderwijs mogelijk te maken, om zo te voorkomen dat 2019-2020 een verloren schooljaar wordt.

Er wordt volgens minister Lilian Ferrier versneld gewerkt aan het voorbereiden van de implementatie van het afstandsonderwijs. De minister zegt, dat niet meer moet worden gedacht in schooljaren, maar in long life learning.

De bewindsvrouwe aan dat leerkrachten deze periode zouden moeten zien als een gelegenheid meer en beter te doen in deze 21ste eeuw. In het afstandsonderwijsplan wordt ook gekeken naar de mogelijkheden en de capaciteiten van leerkrachten en de ouders om deel te kunnen nemen aan afstandsonderwijs. In dat kader komt de donatie van 1000 HUAWEI tablets bestemd voor de kinderen in het binnenland goed van pas.

BEKIJK OOK  Delegatie Onderwijs oriënteert zich in Brokopondo en Boven-Suriname

“Ons onderwijs is nog erg Nederlands gericht. Als lid van de Caricom kijken wij heel erg naar wat nodig is voor ons onderwijs,” zei minister Ferrier. De uitdaging voor het ministerie is het bereiken van elk kind in Suriname, ook die in onze verre gebieden. Alle ICT-deskundigen binnen het onderwijsministerie worden ingezet afstandsonderwijs mogelijk te maken, ook krijgt het ministerie assistentie van internationale organisaties.

Ferrier vraagt begrip van de samenleving dat zaken misschien niet zo snel lopen als zij dat zouden willen. Het betreft een grote organisatie waarbij 143.394 GLO- en VOS-leerlingen het onderwijsproces moeten hervatten. Vooral de kinderen in de verre gebieden bereiken, vormt een grote uitdaging.

“Als ministerie gaan we ervan uit dat alles wat wordt aangeboden kwalitatief in orde moet zijn. Ook kijken wij naar de uniformiteit om verwarring bij de leerlingen te voorkomen.” De minister gaf verder aan dat ook aan de hygiënefaciliteiten op de scholen wordt gewerkt.