fbpx

Psycholoog: impact lockdown op kinderen die niet naar school gaan verwoestend

GFC NIEUWSREDACTIE- Volgens psycholoog Sam Wass hebben kinderen de ontwikkeling van vitale vaardigheden met hun leeftijdsgenoten gemist terwijl ze thuis vastzaten.

Hij heeft het effect op jongeren onderzocht nadat scholen in het hele land tijdens lockdown gedwongen werden te sluiten.

Wass zegt dat kinderen essentiële interacties tussen leeftijdsgenoten missen wanneer ze enkel met hun ouders omgaan, meldt Daily Star.

Wass legde uit waarom het zo belangrijk is om kinderen weer in de klas te krijgen. Hij zei: “Omgaan met een volwassene is altijd een asymmetrie – de een is altijd het kind en de ander is altijd de volwassene.

BEKIJK OOK
Het eten van veel bewerkte voedingsmiddelen kan je hersenen schaden

Terwijl het anders is bij leeftijdsgenoten – kinderen die ruzie maken over wie de aanvoerder van het spel wordt, wie vrienden worden met wie – is er geen asymmetrie. Niemand mag beslissen, niemand is speciaal omdat ze jonger zijn of ouder. Het is een wedstrijd tussen gelijken. ”

De routine en stabiliteit die school met zich meebrengt, is ook essentieel voor de opvoeding van kinderen, vertelt de specialist verder.