fbpx

Immense taak weggelegd voor ‘Commissie Rehabilitatie ALCOA mijnen’

GFC NIEUWS- In verband met de afronding van de ALCOA-deal heeft de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, de ‘Commissie Rehabilitatie ALCOA mijnen’ geïnstalleerd.
De commissie wordt voorgezeten door Asha Gemerts, waarnemend directeur van het Bauxiet Instituut Suriname (BIS), en bestaat uit functionarissen van de kabinetten van de president en de vice-president, BIS, NIMOS en de ministeries van Ruimtelijke Ordening en Milieu ( ROM) en NH.
Voor de commissie is een immense taak weggelegd, laat het ministerie optekenen in een bericht. De commissie is belast met het begeleiden en monitoren van het rehabilitatieproces van de ALCOA-mijnen. Zo zal zij de NH-minister ook moeten adviseren inzake mogelijke afwijkingen van milieuverdragen of – plannen voorgesteld door de Suralco.
Abiamofo benadrukte dat de instelling van een dergelijke commissie van essentieel belang is voor de waarborging van het milieu voor de volgende generaties.
De ‘Commissie Rehabilitatie ALCOA mijnen’ is ingesteld voor de periode van 1 jaar en is aangevangen op 1 november met de mogelijkheid deze naar gelang de noodzaak te verlengen.

BEKIJK OOK
Onderwijsminister Levens maakt onze kinderen lui