fbpx
Immense taak weggelegd voor ‘Commissie Rehabilitatie ALCOA mijnen’

GFC NIEUWS- In verband met de afronding van de ALCOA-deal heeft de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, de ‘Commissie Rehabilitatie ALCOA mijnen’ geïnstalleerd.

De commissie wordt voorgezeten door Asha Gemerts, waarnemend directeur van het Bauxiet Instituut Suriname (BIS), en bestaat uit functionarissen van de kabinetten van de president en de vice-president, BIS, NIMOS en de ministeries van Ruimtelijke Ordening en Milieu ( ROM) en NH.

Voor de commissie is een immense taak weggelegd, laat het ministerie optekenen in een bericht. De commissie is belast met het begeleiden en monitoren van het rehabilitatieproces van de ALCOA-mijnen. Zo zal zij de NH-minister ook moeten adviseren inzake mogelijke afwijkingen van milieuverdragen of – plannen voorgesteld door de Suralco.

Abiamofo benadrukte dat de instelling van een dergelijke commissie van essentieel belang is voor de waarborging van het milieu voor de volgende generaties.

De ‘Commissie Rehabilitatie ALCOA mijnen’ is ingesteld voor de periode van 1 jaar en is aangevangen op 1 november met de mogelijkheid deze naar gelang de noodzaak te verlengen.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.