fbpx

Imagine dat vredesboodschap te atheïstisch zou zijn

‘Imagine’ van John Lennon is geschrapt uit een concert op een privéschool in de Pakistaanse hoofdstad Karachi. De tekst van het vredeslied dat mijmert over een wereld zonder hemel, hel, religie en nog meer casussen belli, zou volgens vele klagers “te atheïstisch” zijn.

 

De Karachi Grammar School houdt al tientallen jaren een jaarlijks concert. Dit jaar zouden studenten de Lennon-hit zingen.

De schoolleiding moest echter een wijziging aanbrengen in het programma omdat zij anders gevaar liep vervolgd te worden onder de Pakistaanse wet tegen godslastering.

Columnist Ansar Abbasi zwengelde het debat aan met een tweet waarin hij zich afvroeg of de “controversiële teksten” wel geschikt waren voor een schoolfeestje.

Talkshowhost Orya Maqbool Jan gooide olie op het vuur: “Het lied trekt ons geloof in God in twijfel en stimuleert een atheïstische manier van denken”, zei Jan op de nationale televisie.

Daarbij beschuldigde hij ook de schooldirecteur van “het introduceren van wereldlijke waarden” op de school: “De school wordt geleid door een Engelsman, en dat is waar het probleem ligt” voegde Jan toe.