fbpx

Illegalen met vissersvaartuigen naar Suriname

GFC NIEUWS- De Surinaamse overheid heeft haar handen vol aan het onderbrengen van illegalen in overheidsquarantaine.

Kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zei tijdens de reguliere persconferentie van het COVID-19 managementteam, dat Suriname huiverig is als het gaat om het aantal COVID-19 gevallen in buurland Guyana.

Guyana is een groot risicoland. Ook de situatie in Belém, Brazilië wordt nauwlettend in de gaten gehouden gelet op de toename van het aantal besmette personen.

Slijngard gaf aan dat mensen het land proberen te ontvluchten door de route naar onder andere Suriname te kiezen. Ze kiezen eerst voor een reis met een schoener, waarna ze voor de kust van ons land worden overgezet in de bekende SK boten, bestemd voor de visserij, en verder worden getransporteerd naar enkele aanmeerplaatsen.

BEKIJK OOK
Rijbewijs 58-jarige veroorzaker aanrijding al 19 jaren vervallen

Er is reeds een aantal van deze burgers opgepakt en in quarantaine geplaatst. De kolonel merkt op dat dit de overheid enorm veel geld kost.

Met de diplomatieke vertegenwoordiging hier te lande zal de overheid nagegaan hoe dit fenomeen een halt kan worden toegeroepen.

Het officieel aantal personen in quarantaine is 509, maar volgens de NCCR-topper zijn daarvan meer dan 100 personen illegaal in ons land.