fbpx
Illegale vissers ingesloten, lading vis en vaartuigen in beslag genomen

GFC NIEUWS- De Marine heeft op 6 april twee vissersboten met een lading vis onderschept op de Coppenamerivier in Saramacca.

Tijdens de controle bleek de vergunningen van deze ondernemers vervallen te zijn.

De bemanningsleden, bestaande uit in totaal 8 personen, en de twee boten werden vervolgens overgedragen aan de politie van Calcutta.

De vissers zijn ingesloten voor Overtreding van de wet Economische Delicten. De vaartuigen, 485 kilogram vis en 4 kilogram visblaas zijn in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie heeft geïnstrueerd dat de vangst geschonken moet worden aan sociale instellingen.

De verdachten zullen door het Openbaar Ministerie in de gelegenheid worden gesteld om door middel van een geldboete de zaak buiten proces af te handelen.

De bemanningsleden van de twee vaartuigen hebben de Guyanese nationaliteit.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)