fbpx
Illegale goudzoeker na een maand alsnog aangehouden

Op donderdag 29 april heeft de 34-jarige Jurgen P. zich met zijn advocaat aangemeld op het politiestation te Brokopondo. Jurgen werd opgespoord voor overtreding van de Mijnbouwwet.

Ongeveer een maand geleden zijn zes van zijn arbeiders aangehouden en opgesloten. Er zijn ook twee graafmachines met crusherbakken en bijbehorende dieselmotoren in beslag genomen.

Na het voldoen van een door het Openbaar Ministerie opgelegde boete zijn de arbeiders in vrijheid gesteld.

De verdachte P. heeft ook gezegd dat hij zijn zaak buiten proces wil afhandelen. Hij beschikt echter niet over het opgelegde boetegeld waardoor hij in verzekering is gesteld.

P. en zijn arbeiders hebben zich schuldig gemaakt aan illegale goudwinning, laat de PR van het KPS vandaag weten.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…