fbpx
Illegale geldwisselaars aangehouden, zaak buiten proces afgehandeld

GFC NIEUWS- Een gemengde eenheid van de politie heeft met ondersteuning van leden van Economische Controle Dienst (ECD) op 13 november na verkregen informatie een inval gepleegd op een locatie aan de Oost-Westverbinding te Meerzorg alwaar er een illegale cambio werd geëxploiteerd.

Op die locatie werd vreemd geld tegen veel hogere koersen gehanteerd, dan die door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zijn vastgesteld.

Bij deze operatie zijn vier verdachten aangehouden. Deze vier mannen worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de wet bedrijven en beroepen, de deviezenregeling en de wet economische delicten.

De verdachten hadden verschillende grote geldbedragen in SRD, US Dollar en euro alsook een aantal geldtelmachines bij zich die en in beslag zijn genomen.

Deze zaak werd volgens de politie buiten proces afgehandeld. Na een fikse boete omgerekend in totaal een groot geldbedrag in SRD te hebben betaald, zijn de vier verdachten na verhoor heengezonden.

De in beslag genomen goederen zijn verbeurd verklaard.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…