fbpx

Illegale feesten in december kunnen zorgen voor 5e Covid-golf

GFC NIEUWSREDACTIE- Er zal hard opgetreden worden tegen personen die van plan zijn om in december illegale feesten te organiseren.

Het is nog steeds verboden om grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Deze Covid-19 maatregel staat nog recht overeind, benadrukt directeur Rakesh Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid, naar aanleiding van advertenties over party’s in december.

Gelet op de verschillende flyers die worden gedeeld via sociale media, zouden er vooral in december op verschillende privélocaties, dansactiviteiten in voorbereiding zijn.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vroeg je Kerstdecoratie ophangen, maakt gelukkiger, zeggen psychologen

Ondanks de vierde golf aan het afzwakken is, blijft alertheid geboden. Party’s behoren tot superspreading events. Voor overtreders zijn er boetes vastgesteld van tussen de SRD 4500 en SRD 10.000.

BEKIJK OOK
Laatste sportdag voor kinderen met beperking krijgt speciaal tintje

Er wordt nog dagelijks gefeest en dat geeft volgens Javier Asin van het Nationaal Coördinatie Team (NCT) aan, dat er geen besef is. Mensen nemen geen eigen verantwoordelijk om zich te beschermen tegen het coronavirus. “Wij hopen niet dat met het gedrag van sommige burgers, Suriname na december in een vijfde golf terechtkomt, waarbij alles gesloten moet worden.”