fbpx

Illegale bouwsels in de Buren – en de Anamoestraat gesloopt

GFC NIEUWS- Zowel aan de Burenstraat als aan de Anamoestraat heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) sloopwerkzaamheden uitgevoerd.

Ondanks diverse aanmaningen om al hetgeen dat zonder een geldige bouwvergunning is opgezet te slopen, hebben de pandeigenaren geen gehoor gegeven aan de oproep.

Dit heeft ervoor gezorgd dat het ministerie afgelopen week de bouwsels heeft gesloopt. Het bouwen op de berm en het bouwen tegen of op de grens is verboden.

Afdeling Bouw- en Woningtoezicht (BWT) van het ministerie is de bevoegde afdeling die optreedt, als de samenleving zich niet houdt aan de voorgeschreven regels die gelden voor het bouwen. Samen met de bevoegde instanties voeren zij het werk uit.

BEKIJK OOK
Amazone Partij Suriname: falend beleid regering, Inheemsen worden aan het lijntje gehouden

Het ministerie van OWT&C roept de samenleving wederom op de nodige regels en procedures, die op papier zijn vastgelegd, in acht te nemen voor het uitvoeren van diverse bouwwerkzaamheden. Hiervoor kan men altijd terecht bij de afdeling voor de nodige informatie.

“Laat u zich eerst goed informeren door de medewerkers van de afdeling Bouw en Woningtoezicht alvorens u met het (ver)bouwen of renoveren van uw pand en schutting aanvangt”, luidt een oproep van het ministerie.