‘Ik zal mij nooit door een zwarte dokter laten aanraken’

Dokter Andi Nganso liet zich niet kennen, toen een patiënte weigerde zich door hem te laten behandelen: “Absoluut niet, ik zal mij nooit door een zwarte dokter laten aanraken”. Geen probleem, zei dokter Nganso: “Dan heb ik een kwartiertje langer koffiepauze.”

Het was niet voor het eerst, vertelt dokter Nganso, dat patiënten niet door hem wilden worden behandeld: “Soms zeggen ze dat ze iets uit de auto moeten halen en komen ze niet terug”.

Andi Nganso (30) arriveerde 12 jaren terug uit Kameroen in Italië.  Hij studeerde eerst economie en bedrijfskunde aan de universiteit van Parma, maar ging later medicijnen doen in Varese, aan de universiteit van Insubria.

Hij had gelijk in de gaten dat er een probleem was, toen de dame van een jaar of 60, 65 bleef aandringen dat zij de dokter wilde spreken en hij steeds weer moest herhalen dat hij dat toch echt was.

Uiteindelijk liep de vrouw snuivend weg en verzekerde dat hij haar nooit zou mogen aanraken.

Het gebeurt vaker en soms kan hij er zelfs om lachen. Zoals die ene keer toen een klein meisje zei dat hij eigenlijk best aardig was, terwijl haar ouders haar hadden verteld “dat ik niet met negers mag praten.”

Overige berichten