Ik wil geen verstikkingsdood! Hebben wij genoeg beademingsapparaten in Suriname?

INGEZONDEN- De afgelopen periode zijn er al vele duizenden mensen overleden door het coronavirus. Het virus blijkt zich steeds sneller te kunnen verspreiden en houdt de wereld in zijn greep!

Maar wij kunnen lering trekken uit wat er in andere landen is gebeurd. Kijk maar naar Nederland, Amerika, Italië en andere landen. Nog geen korte tijd geleden werd er in Italië nog maar 1 besmetting geconstateerd. Nu, korte tijd later is er al sprake van een vreselijke enorme crisis. Dingen kunnen snel veranderen! Vele duizenden doden en nog meer doodzieken. Velen van hen zijn gestorven omdat er zoveel mensen tegelijk ziek werden en daardoor niet genoeg beademingsapparaten beschikbaar waren.

Suriname is niet te vergelijken met deze landen voor wat betreft de kwaliteit van de gezondheidszorg. Nu al zijn de ziekenhuizen in Paramaribo overbelast. Er is een tekort aan artsen, ervaren verpleegkundigen, apparatuur en medicijnen. Na een besmetting met het coronavirus moeten sommigen beademd worden anders sterven ze door verstikking. Dat is een vreselijke dood. Ik wil niet stikken! Ik wens het ook mijn Surinaamse broeders en zusters niet toe.

In sommige landen sterven onfortuinlijke mensen al een verstikkingsdood omdat er onvoldoende beademingsapparatuur beschikbaar is. De doodzieke patiënten worden namelijk met te grote aantallen tegelijk op de IC- units binnengebracht. De ziekenhuizen daar kunnen de grote stroom zieken niet aan.

Ik vraag daarom aan de overheid om zo snel mogelijk na te gaan of wij wel voldoende beademingsapparaten in onze ziekenhuizen hebben? Indien er een tekort is, zal er geld vrijgemaakt moeten worden om deze zo snel mogelijk aan te schaffen.

Ik hoop dat deze apparaten helemaal niet zo vaak nodig zullen zijn! Maar wij moeten ook realistisch zijn. Er is een reële kans dat er veel mensen die eventueel besmet zijn geraakt met het coronavirus beademd zullen moeten worden. Niemand wil stikken! Neem het zekere voor het onzekere en zorg voor ruim voldoende beademingsapparatuur!

Drs. J. Kerto

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer nieuws

Ndjuka neemt maatregelen tegen COVID-19

GFC NIEUWS- Het stamhoofd heeft de boodschap laten inspreken door een van zijn basya’s. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link…

Overleg op hoog niveau in Lawagebied

GFC NIEUWS- Granman Ipomadi Pelenapin, zijn traditionele leiders en de leiders van de Wayana aan de Franse kant van de Lawarivier hebben besloten dat door…

DSB weer open na goed onderhoud met CBvS

GFC NIEUWS- De directie van De Surinaamsche Bank heeft vanmorgen in een breedvoerig onderhoud met de Governor van De Centrale Bank van Suriname (CBvS) goede…