“Ik stak mijn 4-jarig zusje dood om mijn moeder te straffen”

Paris Bennett liep heel rustig de kamer van zijn 4-jarig zusje dat lag te slapen binnen, smoorde haar mond, terwijl hij haar herhaaldelijk sloeg, en stak haar daarna 17 keren met een mes om er zeker van te zijn dat ze dood was.

Paris was toen 13 jaar oud. De zinloze moordenaar had ervoor gezorgd dat hij alleen thuis was met zijn zusje.

Hij slachtte zijn zusje af, omdat hij wraak wilde nemen op zijn moeder, Charity. De jongen vond dat zijn moeder alleen aandacht had voor zijn zusje. Ook was de vrouw verslaafd aan drugs, terwijl ze eerder beloofde om daarmee te stoppen.

Door zijn zusje te vermoorden, zou de vrouw meteen twee kinderen kwijt zijn, omdat hij wist dat hij levenslang opgesloten zou kunnen worden.

Nu 12 jaren na het drama in februari 2007, wordt de 25-jarige Paris uit Texas, VS, nog steeds beschouwd als een gevaar voor zijn omgeving.

In een documentaire deze week vertelt hij aan Piers Morgan vanuit een zwaarbewaakte cel dat hij jaren wrokgevoelens koesterde. Hij wilde in eerste instantie zijn zusje geen pijn doen, omdat hij van haar hield, maar hij moest zijn moeder zwaar treffen. De enige oplossing was daarom: het vermoorden van zijn zusje.

Paris die een IQ heeft van 141, en dus heel slim is, zegt dat hij na de tweede messteek wilde stoppen. “Een deel van me wist dat ik verkeerd bezig was, maar het ander deel wilde mijn moeder straffen en ik moest afmaken waarmee ik was begonnen.”

Paris is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 jaar – de maximumstraf die wordt toegekend aan minderjarigen in Texas – en komt hoogstwaarschijnlijk eerder vrij.

Zijn moeder zegt dat zij hem heeft vergeven en bezoekt hem ook regelmatig in de gevangenis. Zelf Paris is verbaasd om het gedrag van zijn moeder. “Het verbaast me dat ze nog steeds om me geeft en me bijstaat.”

De moeder zegt: “Hij is mijn zoon. Ik geloof dat je kinderen ongeconditioneerde liefde moet geven. Hij is een psychopaat, maar ik zal altijd van mijn kinderen blijven houden.”

De vrouw, die nu een 6-jarige jongen heeft, beseft evenwel dat zij en haar kindje gevaar lopen als Paris eerder vrijkomt. Ze is bang voor hem en zegt dat hij het weer zou doen onder de juiste omstandigheden.

Paris zegt echter dat hij zijn moeder en broertje geen kwaad zal aandoen. “De enige persoon voor wie ik een gevaar ben, is mezelf. Het moment waarop de duistere gedachten weer opkomen, pleeg ik zelfmoord.”

“Ik ben geen monster. Ik weet dat ik een monsterachtig misdrijf heb gepleegd, maar een fout definieert niet wie we zijn. Alhoewel ik ben opgesloten, maakt dat mij geen monster of schurk.”

Experts die de documentaire volgden, adviseren de moeder om onder te duiken met haar zoontje Phoenix mocht Paris eerder vrijkomen.

Overige berichten