fbpx

“Ik sloeg mijn vader met een hamer op zijn hoofd om mijn moeder te redden – en ik zou het weer doen”

GFC NIEUWS- Ben Wilson zit in de woonkamer van de woning die hij met zijn moeder deelt en vertelt voor de eerste keer na zijn invrijheidstelling over de brutale aanval op zijn vader die zijn leven ruïneerde.

En na zijn vrijlating uit de gevangenis, zegt hij kalm: “Ik zou het nogmaals doen.

“Ik offerde mezelf om mijn moeder te redden. Ik dacht als ik naar de gevangenis moet voor de rest van mijn leven voor mijn familie, dan zal ik het doen.”

Ben was slechts 22 toen hij helemaal doorsloeg nadat hij een decennialang
heeft moeten aanschouwen hoe zijn vader Craig die regelmatig dronken was, zijn moeder Tracey regelmatig mishandelde.

Terwijl hij opgroeide moest hij zien hoe zijn liefhebbende vader door de drank veranderde in een monster en zijn familie en zichzelf regelmatig met de dood bedreigde.

Op een nacht, na het verjaardagsfeest van zijn moeder in mei 2014, kon Ben het niet meer accepteren.

Zijn vader schreeuwde dat hij zijn moeder in stukjes zou hakken en greep naar een keukenmes.

Ben rende naar de garage en pakte een hamer waarmee hij zijn vader acht keer op zijn hoofd sloeg.

Ben fietste daarna bebloed naar het politiestation en zei dat hij zijn vader had vermoord.

De politie interviewde hem drie dagen lang en weigerde te zeggen als zijn vader nog leefde.

Ben zegt dat het niet de bedoeling was om zijn vader te vermoorde. “Ik wilde slechts dat de mishandeling moest stoppen.”

BEKIJK OOK
Spuikleppen Afobakadam worden gefaseerd gesloten

Zijn vader (47) werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis en ging in een coma.

Ben riskeerde een levenslange gevangenisstraf, maar kreeg slechts zes jaar – het laagste vonnis voor degelijke delicten – omdat het bij de politie bekend was dat zijn vader een dronkaard was en zijn familie regelmatig mishandelde en bedreigde. Ook betuigde Ben spijt.

Uiteindelijk werd hij maar vier jaar ingesloten, nadat 55.000 personen een petitie hadden getekend voor zijn vrijlating. In januari 2015 werd hij opgesloten voor zwaar lichamelijk letsel.

Toen Ben in de gevangenis zat, had hij regelmatig contact met zijn vader die de aanval overleefde. Echter pleegde de vader in november 2016 zelfmoord.

“We verwisselden brieven en ik hoopte dat wij weer een soort band zouden ontwikkelen. In zijn laatste brief aan mij schreef hij ‘kan niet wachten om je te zien kiddo’.

“Een paar dagen daarna bezocht mama mij in tranen en zei dat hij zelfmoord had gepleegd. Ik ging terug naar mijn cel en huilde. Ik voel mij als een monster, omdat ik het gevoel heb dat het mijn schuld is dat hij zelfmoord pleegde.”

Ben mocht de begrafenis van zijn vader bijwonen.

Nu probeert hij zijn leven ‘te herstellen in zijn familiewoning in Billingham in het Engelse graafschap Durham, sinds hij zes maanden geleden vrijkwam.
Hij houdt vast aan de leuke herinneringen van zijn vader.