fbpx

Ik kan niet goed meer ademen maar ben wel genezen verklaard, zegt ex- covidpatiënt uit Paramaribo

GFC NIEUWS- GEZONDHEIDSREDACTIE- “Ik kan niet goed meer ademen. Als ik even loop, ben ik al heel erg buiten adem. Maar ik ben wel genezen verklaard”, zegt een ex- covidpatiënt uit Paramaribo aan GFC Nieuws.gemberslank facebookQ | GFC NieuwsHij is niet de enige. Meerdere ex- coronapatiënten  geven aan dat ze na de ziekte met velerlei medische klachten blijven kampen.

“Ik ben niet meer hetzelfde als de periode voordat ik besmet ben geraakt. Het lijkt wel alsof alle leven uit mijn systeem is gehaald. Ik voel mij helemaal niet goed. Maar het virus is niet meer in mijn lichaam te detecteren”, zegt een andere voormalige patiënt.

BEKIJK OOK  Inbraakverdachte op de vlucht neergeschoten door politie

Hij klaagt ook over ademnood en een extreme vermoeidheid. “Ik ben met mijn vrouw een stukje gaan wandelen in Cul maar kon het niet eens een paar minuten volhouden. Daarna was ik zeker drie dagen gevloerd, helemaal geen lichaamsenergie meer en hoofdpijnen. Klachten waarvan ik nooit last had”.

Veel patiënten wereldwijd rapporteren een scala aan klachten nadat het virus in hun lichaam is uitgewoed. Artsen waarschuwen dat het coronavirus langdurige onvoorspelbare schade kan aanrichten aan de longen, bloedvaten, diverse organen en het immuunsysteem. Genezen verklaard betekent niet altijd klachtenvrij.