fbpx

“Ik hoorde mijn meisje gillen toen haar vader haar vermoordde – niemand had ons gewaarschuwd”

GFC NIEUWS- Grijnzend van oor tot oor in een schattig vakantiekiekje, heeft kleine Mylee Billingham geen zorg in de wereld.

Maar slechts enkele maanden later, werd de achtjarige op brute wijze vermoord door haar vader William in januari 2018.

Autoriteiten hebben verzuimd om de 56-jarige te monitoren tijdens zijn contact met de meisjes – ondanks hij een gewelddadige crimineel was met een geschiedenis van huiselijk geweld.

Afgelopen week werd onthuld dat Mylee een van de 63 kinderen in Engeland is die gedood werd toen ze alleen waren met een bekende geweldenaar.

In een hartverscheurend interview vertelt haar moeder, Tracey Taundry, hoe ze gestart is met een petitie om de wet te wijzigen en kinderen te redden van misdadige ouders.

Tracey, 35, die werd gedwongen om te luisteren naar Mylee die smeekte “papa, stop”, terwijl de man haar doodstak, zegt dat geen enkele gewelddadige crimineel de gelegenheid moet krijgen om alleen met een kind te zijn.

Tracey neemt het de autoriteiten enorm kwalijk dat ze niet was geïnformeerd over de achtergrond van haar ex-man. De vrouw haalt aan dat ze wettige acties zou ondernemen om de voorkomen dat de man haar kinderen zag.

Maatschappelijke werkers moesten op de hoogte zijn van zijn criminele achtergrond. Hij is meerdere keren opgesloten, vanwege huiselijk geweld en kindermishandeling.

BEKIJK OOK
Regering zal uitvoering geven aan besluit Hof van Justitie inzake Kiesregeling

“Ik wenste dat ik de tijd kon terugzetten en hem verbood om mijn kinderen te zien, maar dan zou je horen dat ik de kinderen tegen hem gebruikte en dat wilde ik ook niet.”

“Ondanks we gescheiden waren, wilde ik dat mijn kinderen een moeder en een vader hadden.”

“Tijdens de Kerstdagen mocht hij er altijd bij zijn.”

“Hij behandelde de kinderen altijd goed.”

Tracey vertelt verder dat Billingham geweigerd heeft om zijn ouderlijke rechten op te geven over de twee andere kinderen – ondanks hij een levenslange gevangenisstraf uitzit.

Hij heeft het recht om regulier geïnformeerd te worden en moet ook geconsulteerd worden over medische behandelingen en hun studie.

Tracey heeft zelf zijn toestemming nodig als ze met de kinderen op vakantie wil.

Ook kan hij de meisjes tegenhouden als ze hun familienaam willen veranderen.

Tracey zegt: “Hoe kan een man die mijn dochter heeft vermoord controle hebben over het welzijn van mijn kinderen? Hij verloor die rechten toen hij Mylee vermoordde. Hij wil controle over mijn leven. Een van mijn dochters wordt zelf ‘een moordenaar in de maak’ genoemd vanwege haar naam.”