fbpx
“Ik ging voor verkrachtingstherapie en ontmoette daar mijn verkrachter”

GFC NIEUWS- Een vrouw vertelt hoe ze oog in oog kwam te staan met de man die haar als kind had verkracht – en wel waar ze gaat voor therapie.

Laura Cook, 21, werd seksueel misbruikt door haar buurman Brian Dick, 49, toen ze slechts 10 jaar was. Hij werd negen jaar opgesloten in 2011 in Edinburgh, Schotland.

Maar vorig jaar september – slechts een jaar na zijn vrijlating – zag Laura hem in een ziekenhuis waar ze gaat voor therapie.

Ze zegt: “Ik liep de wachtruimte binnen en zag Brian Dick daar zitten met zijn reclaseringsambtenaar die wachten op zijn maatschappelijk werker.

“Ik begon te gillen, ‘jou pedofiel!’ Een van de condities van het vonnis was, dat indien hij in contact met me komt, hij de plaats moet verlaten.”

“Maar hij zat rustig daar, hondsbrutaal en stoutmoedig. De manager kwam en bood zijn verontschuldiging aan. Hij zei ‘het is OK, het is OK, wij verwijderen hem.’ Ik was boos, ik beefde, ik voelde me ziek.”

Dick misbruikte Laura nadat hij en de familie van het meisje bevriend raakten en hij aanbod om op het meisje te letten.

Hij verkrachtte haar over een periode van 18 maanden, terwijl hij haar vast bond met plakband, totdat ze kokhalsde.

De ex-militair hield haar zelf onder schot en bedreigde haar te zullen vermoorden als ze het ooit vertelde.

Maar Laura vertelde haar oma die de politie inschakelde. Ze kon niet meer naar school en was vanaf toen onder behandeling.

Dick woont slechts 15 minuten verwijderd van Laura en is er geen wet die verbiedt dat hij niet mag wonen in dezelfde buurt als het slachtoffer.

Laura is nu te bang om haar huis te verlaten. “Sinds mijn twaalfde zie ik psychotherapeuten,” zegt ze.

“Niets helpt en wetende dat hij dichtbij is, maakt mijn leven erger. Ik slaap nauwelijks. Als ik naar bed ga, hoor ik de bedreigingen nog. Hij loopt rond zonder enige zorg inde wereld en het lijkt alsof ik in de gevangenis ben. Het maakt niet uit waar ik ga, ik voel mij niet veilig.”

Meer nieuws

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…