fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

“Ik ging voor verkrachtingstherapie en ontmoette daar mijn verkrachter”

GFC NIEUWS- Een vrouw vertelt hoe ze oog in oog kwam te staan met de man die haar als kind had verkracht – en wel waar ze gaat voor therapie.

Laura Cook, 21, werd seksueel misbruikt door haar buurman Brian Dick, 49, toen ze slechts 10 jaar was. Hij werd negen jaar opgesloten in 2011 in Edinburgh, Schotland.

Maar vorig jaar september – slechts een jaar na zijn vrijlating – zag Laura hem in een ziekenhuis waar ze gaat voor therapie.

Ze zegt: “Ik liep de wachtruimte binnen en zag Brian Dick daar zitten met zijn reclaseringsambtenaar die wachten op zijn maatschappelijk werker.

“Ik begon te gillen, ‘jou pedofiel!’ Een van de condities van het vonnis was, dat indien hij in contact met me komt, hij de plaats moet verlaten.”

“Maar hij zat rustig daar, hondsbrutaal en stoutmoedig. De manager kwam en bood zijn verontschuldiging aan. Hij zei ‘het is OK, het is OK, wij verwijderen hem.’ Ik was boos, ik beefde, ik voelde me ziek.”

Dick misbruikte Laura nadat hij en de familie van het meisje bevriend raakten en hij aanbod om op het meisje te letten.

OOK INTERESSANT
Hoogbejaarde man en vakantieganger beroofd in woning

Hij verkrachtte haar over een periode van 18 maanden, terwijl hij haar vast bond met plakband, totdat ze kokhalsde.

De ex-militair hield haar zelf onder schot en bedreigde haar te zullen vermoorden als ze het ooit vertelde.

Maar Laura vertelde haar oma die de politie inschakelde. Ze kon niet meer naar school en was vanaf toen onder behandeling.

Dick woont slechts 15 minuten verwijderd van Laura en is er geen wet die verbiedt dat hij niet mag wonen in dezelfde buurt als het slachtoffer.

Laura is nu te bang om haar huis te verlaten. “Sinds mijn twaalfde zie ik psychotherapeuten,” zegt ze.

“Niets helpt en wetende dat hij dichtbij is, maakt mijn leven erger. Ik slaap nauwelijks. Als ik naar bed ga, hoor ik de bedreigingen nog. Hij loopt rond zonder enige zorg inde wereld en het lijkt alsof ik in de gevangenis ben. Het maakt niet uit waar ik ga, ik voel mij niet veilig.”