fbpx
Facebook Pagelike Widget

IICA stelt adviesraad in

GFC NIEUWS- Het Inter-Amerikaans Instituut voor Samenwerking op landbouwgebied (IICA), heeft als missie het aanmoedigen, bevorderen en ondersteunen van haar 34 lidstaten bij hun inspanningen om landbouwontwikkeling en plattelandswelzijn te bereiken door middel van internationale technische samenwerking van topkwaliteit.

Deze organisatie heeft een Adviesraad voor voedselzekerheid voor de Amerika’s opgericht, met vooraanstaande professionals uit acht landen die aanzienlijke bijdragen hebben geleverd aan de landbouw- en voedingssector, zowel in de politieke als in de academische wereld. De instelling van de Raad zal moeten bijdragen in de versteviging van de technische samenwerking die IICA aan landen biedt. Deze mededeling werd gedaan door IICA Directeur-Generaal, Manuel Otero.

De Raad zal toezicht houden op de impact van het Coronavirus op de voedselzekerheid in de regio, met het oog op het aanbieden van analyses en aanbevelingen die de besluitvormingsprocessen van verschillende openbare en particuliere entiteiten kunnen informeren. Ook zal zij dynamische analyse-oefeningen uitvoeren met betrekking tot de situatie en perspectieven bieden op voedselzekerheid, in het licht van de pandemie veroorzaakt door het Coronavirus, dat uitdagingen voor de landbouweconomie van de regio creëert.

De Adviesraad zal de IICA eveneens moeten bijstaan bij het ombuigen van de inspanningen, om zodoende tegemoet te komen aan de nieuwe en urgentere eisen van de lid landen en die zijn ontstaan als gevolg van de COVID-19 pandemie.
Er zullen concrete ideeën gepresenteerd moeten worden over alternatieve scenario’s met betrekking tot voedselzekerheid en de te overwinnen belemmeringen.

De Raad zal via online sessies bijeenkomen. De leden van de Raad zijn Gloria Abraham (Costa Rica), Chelston Brathwaite (Barbados), Carlos Gustavo Cano (Colombia), Cassio Luiselli (Mexico), Elsa Murano (Verenigde Staten), Martín Piñeiro (Argentinië), Álvaro Ramos (Uruguay), Roberto Rodrigues (Brazilië) en Eduardo Trigo (Argentinië).

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…