'Iedereen in Suriname die buiten gaat moet een masker op'

GFC NIEUWS- Om de verspreiding van het potentieel dodelijke coronavirus in Suriname zoveel als mogelijk tegen te gaan, zou het erg verstandig zijn indien een ieder die naar buiten gaat tenminste twee meter afstand van andere mensen houdt en verplicht wordt een goede kwaliteit mondmasker te gebruiken.

Het nieuw advies wordt gegeven door Zuid- Koreaanse infectiespecialisten. “Het is veel beter om een goede kwaliteit mondmasker op te zetten zodra je naar buiten gaat of in de buurt bent van mensen”, zeggen ze.

Professor Kim Woo- Ju verbonden aan de Korea University College Medicine in Zuid-Korea wordt door de regering in zijn land gekwalificeerd als de meeste kundige infectie-expert.

Hij en zijn collega’s zijn het volstrekt oneens met de richtlijnen van de meeste westerse deskundigen die al maanden propageren dat het dragen van maskers zinloos is.

“Ik vind dat absurd. Het dragen van hoge kwaliteit maskers [N95/FFP2/FFP3]  zorgt juist voor minder verspreiding van het virus.  In ons land draagt haast een ieder een goede kwaliteit masker en dat zorgt er ook voor dat wij relatief minder coronabesmettingen hebben in vergelijking met de rest van de wereld”, stelt de topexpert.

Hij stoort zich eraan dat er door de VS, Europa en zelfs de WHO wordt gezegd dat het zinloos is om maskers te gebruiken. De mensen in het westen worden hierover verkeerd geïnformeerd, is zijn mening.

De topspecialisten adviseren regeringen in verscheidene landen nu om hun burgers erop te wijzen dat ze een masker moeten gebruiken. Ook in de VS zijn er steeds meer politici die oproepen om het gebruik van maskers te verplichten.

 

Overige berichten