fbpx

Identiteit slachtoffers dodelijke aanrijding bekend

Vijf weggebruikers hebben in twee afzonderlijke gevallen van aanrijdingen woensdag op de Oost-Westverbinding het leven gelaten in het verkeer.

Bij een aanrijding tussen een pick-up en een vrachtwagen aan de Larecoweg ter hoogte van kilometer 37 in het district Saramacca zijn er vier doden te betreuren. De slachtoffers van deze aanrijding waren allen inzittenden van de pick-up. Het gaat in deze om de 44-jarige Marsam Waridie, Ponirin Kafbie (55), Singoredjo Stuart (51) en de 65-jarige Pairin Djodikromo.

De vrachtwagenbestuurder is in het bezit van een geldig rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. De 48-jarige vrachtwagenbestuurder S.H. is na verhoor heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In het ander geval van aanrijding met dodelijke afloop, betreft het de vijfjarige Fernando Schattevoo die in het district Commewijne, ter hoogte van Sinabo, de straat rennend overstak. Fernando was in gezelschap van zijn zus.

Volgens de 34-jarige autobestuurder M.B. zag hij de twee kinderen plotseling de straat oprennen. Hij week uit voor het ene kind en reed daarbij Fernando aan. De autobestuurder meldde zich daarna aan bij de politie. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor werd hij heengezonden.

BEKIJK OOK
Totscha-schakers doen mee online Blitz Internationaal toernooi

Een ander geval deed zich voor op maandag 8 oktober op de Oost-Westverbinding ter hoogte van Peperpot City in het district Commewijne. Bij deze aanrijding werd de 66-jarige fietser Sinnia Nagama van achter aangereden door een bromfietser. Het slachtoffer kwam te vallen op de geasfalteerde weg en raakte gewond. Per ontboden ambulance werd Sinnia afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Sinnia werd ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen, waar de fietser op dinsdag 16 oktober de geest gaf.

Alle ontzielde lichamen zijn voor obductie in beslag genomen.

De verkeersbarometer is met het overlijden van deze verkeersslachtoffers landelijk gestegen naar 60.