fbpx

Identiteit slachtoffer fatale aanrijding nog niet bekend

GFC NIEUWSREDACTIE- De identiteit van de veroorzaker van een dubbele aanrijding, die zaterdagavond aan de Martin Luther Kingweg in Suriname kort na een frontale botsing met een ander voertuig kwam te overlijden, is nog niet bekend.

De politie van Houttuin kreeg de melding van een aanrijding met materiële schade, tussen twee voertuigen aan de MLK-weg. Zij koerste derwaarts voor onderzoek en trof zes slachtoffers aan.

De veroorzaker zat bekneld in zijn voertuig en vertoonde geen teken van leven meer, meldt het Korps Politie Suriname.

Met behulp van de brandweer werd de beknelde bestuurder uit de auto gehaald. Een arts stelde officieel de dood van de man vast. Zijn ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat de overleden autobestuurder over de MLK-weg reed. Hij kwam vanuit de richting van Paranam en ging in de richting van Latour, terwijl de 24-jarige autobestuurder R.S. in de tegenovergestelde richting reed.

Ter hoogte van mast nummer S193 maakte de overleden bestuurder vermoedelijk een manoeuvre om zijn voorrijder in te halen. Bij die gelegenheid lette hij vermoedelijk niet voldoende op en kwam in frontale botsing met zijn tegenligger R.S. die hem dichtbij genaderd was.

BEKIJK OOK
Wegomlegging vanwege ingebruikname nieuwbouw DNA

Zowel de autobestuurder R.S. (24) en zijn vier mede-inzittenden D.T. (10), S.T. (23), K.P. (49) en T.M. (26) klaagden van pijn over hun geheel lichaam. Per ontboden ambulance zijn allen voor medische hulp afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Staande het onderzoek voegde ene R.R. (20) zich bij de politie en gaf door dat de overleden bestuurder kort voor die aanrijding, eerder een andere aanrijding met haar had veroorzaakt op dezelfde weg. Zij verklaarde dat de overleden bestuurder vanuit de Twaalfde straat kwam aangereden en de MLK-weg opreed met een heel hoge snelheid.

Hij kwam daarbij in botsing met haar voertuig, stopte even, maar reed vervolgens heel hard weg zonder achterlating van zijn gegevens. De politie constateerde dat het voertuig van deze automobiliste lichte schade vertoonde aan de rechterzijde van het voertuig.

De autobestuurders R.S. en R.R. zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. De voertuigen van R.S. en van de overleden autobestuurder die zwaar beschadigd zijn, zijn door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

Het onderzoek van deze aanrijding wordt overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.