fbpx

Identiteit doodgeschoten rover nog niet bekend

GFC NIEUWS- De identiteit van de rover die donderdag werd doodgeschoten, is nog niet bekend.

De politie van De Nieuwe Grond kreeg donderdagavond de melding van een beroving bij een supermarkt aan de Tout Lui Faut Kanaalweg.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen,dat twee gewapende criminelen een overval hadden gepleegd in de supermarkt. De eigenaar van het gebouw dat als supermarkt ingericht is, heeft zijn woning op het achtererf staan. Op het moment van de overval had hij zijn 33- jarige zwager R.B. op bezoek.
Zij hoorden op een gegeven moment supermarktexploitant om hulp roepen en gingen op onderzoek uit.

De eigenaar nam zijn jachtgeweer en ging zijn zwager achterna. R.B. en de criminelen kwamen oog in oog met elkaar te staan en werd het vuur op hem geopend.

R.B. raakte gewond aan zijn rechter onderarm. De eigenaar kreeg de gewapende criminelen in het oog en schoot in hun richting. Zij maakten zich toen uit de voeten.

Een van de criminelen bleek zodanig geraakt te zijn dat hij, niet ver van de supermarkt, op straat dood neer viel. Zijn vuistvuurwapen lag in zijn directe omgeving. De politie heeft het ontzielde lichaam in beslag genomen alsook het vuistvuurwapen.

BEKIJK OOK
Caribbean Games 2022: Zwemmen, basketbal en futsal in actie

De verwonding van R.B. was van dien aard dat hij na medische behandeling in het ziekenhuis gelijk naar huis mocht.

Het jachtgeweer waarmee geschoten is, is gedekt door een vuurwapenvergunning.

De identiteit van de rover is vooralsnog niet bekend bij de politie. Hij is van het negroïde ras gekleed in een zwarte jacket met lange mouwen, een blauwe korte broek en zwarte sportschoenen. Hij had een zwarte pet op met daarop FEND in goudkleurige letter. Zijn hoofdhaar droeg hij in vlechten. Zijn geschatte leeftijd is tussen de 25 en 30 jaar.

Nabestaanden van deze man worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van de afdeling Recherche Midden ondergebracht in het politiebureau De Nieuwe Grond.